dinsdag 17 mei 2016

Dag 14 Las Vegas

Vandaag wisselen voor het laatst van hotel, we gaan naar de Mirage. Het idee was om nog even te gaan zwemmen 's ochtends, maar als ik de gordijnen opentrek is het volledig bewolkt en ziet het er dreigend uit. Geen zwemweer dus. We checken via de tv uit en bellen voor een bell boy om onze tassen op te laten halen. Dan kunnen we op ons gemak ontbijten zonder op de klok te moeten kijken. Vandaag gaan we uitgebreid ontbijten bij Denny's. Het is hier mega druk, dus maar goed dat we al uitgechecked zijn. Ik koop nog een klein souveniertje, een nummerplaat met Las Vegas erop. Inmiddels is het zelfs wat gaan miezeren, het is ook niet echt warm. Hierna gaan we terug naar het hotel en melden ons bij de bell desk. Zij regelen meteen ook dat onze auto komt en laden alles voor ons in. En natuurlijk wordt de portier netjes opengehouden voor mij, heerlijk als ze dat doen. Je wordt hier echt als een gewaardeerde gast behandeld.

We besluiten wat over de Strip te struinen en komen bij het redelijk nieuwe stuk bij de Linq uit met zijn reuzenrad. Hier zit Sprinkless cupcakes en we kunnen het niet weerstaan.... Het wordt een key lime cupcake die we delen. Hier zit trouwens een heuse cupcake ATM (pinapparaat), voor wie 's nachts die onbedwingbare trek in een cupcake heeft.

 

We lopen hotel Flamingo in en komen in een soort binnentuin terecht met allemaal watervogels en natuurlijk flamingo's. Het ruikt hier wel een beetje vissig. We rommelen wat op een gokkast en kijken onze ogen uit. Wat een gasten lopen er eigenlijk in Vegas rond, zelfs na 4 bezoeken blijft het ons verbazen. Ook achter de gokkasten zie je, hoe zal ik het zeggen, speciaal gedrag. Vooral de wat oudere Aziatische vrouw kan er wat van. Die rammen vaak manisch op de knoppen, we zagen er net eentje die het scherm met potentiële bonussen een soort billenkoek zat te geven. Blijkbaar kreeg ze spijt van haar ietwat agressieve gedrag, waarna ze de kast begon te aaien. Maar hé, het zou maar werken.... Wij doen rustig achter de kasten en kijk wat dat ons opgeleverd heeft... Niets, noppes, nada.

 

We lopen weer de Strip op en ineens begin ik me niet goed te voelen. De hitte kan het niet zijn, het is nog geen 25 graden. Blijkbaar is het eventjes genoeg voor mij. Helaas is het te vroeg om in te checken, dus kruip ik een tijdje in een lekkere stoel in een bar in de Mirage. Inchecken duurt even, we hebben namelijk 3 aparte reserveringen. Eén nacht via Expedia in een kamer met premium view en we hebben allebei via het spel MyVegas een gratis nacht kunnen boeken in een standaard kamer. We hopen deze 3 te kunnen combineren zodat we niet van kamer hoeven te wisselen. Het lukt, dus ook de 2 gratis nachten hebben we premium view. We krijgen een kamer op de 22ste verdieping en kijken links uit op de Strip, rechts op de bergen en beneden kijken we uit op het zwembad en dolfijnenbad. We kunnen ze zelfs zien zwemmen, maar ook hier geldt, ik zie ze liever in het wild.

   

We eten even snel wat bij The Pantry in het hotel, want we moeten om 7 uur in MGM zijn voor de Cirque de Soleil show KA. Het is happy hour, dus Cyriel laat zich de biertjes goed smaken. Het eten is ook erg goed hier. De kaartjes hebben we gratis via MyVegas en hebben een waarde van $107 per stuk. Omdat we gisteren de kaartjes al afgehaald hadden kunnen we zo doorlopen. We blijken helemaal vooraan te zitten, links van het ronde podium. De zaal is omringd met stellages en Cirque de Soleil kennende zal daar ook van alles plaatsvinden. Wat een podium leek blijkt een gat te zijn waar allemaal stoom en vlammen uit komen. De show begint en meteen rent er al iemand pal voor ons langs. Het "nadeel" van onze plek is dat je soms dingen wat lastiger ziet zo vooraan, maar de acrobaten rennen regelmatig zo dicht langs ons dat we zouden kunnen laten struikelen. Wat we niet doe natuurlijk. Precies voor onze neus vind een gevecht plaats op de rand van het podium/gat. We zijn er inmiddels achter hoe dit zit. Er is geen echt podium, uit dat gat komt regelmatig een compleet podium die met gigantische hydraulische armen naar boven komt. Of een attribuut zoals een boot komt ineens naar boven. En de acrobaten gebruiken het ook om in te vallen. Omdat we zo dicht op het podium zitten valt er zelfs nepsneeuw op ons tijdens de show. De muziek hebben ze ook goed gedaan, er zit een speaker in je stoel dus het geluid is echt om je heen. Eigenlijk is de show niet te omschrijven, zo ontzettend supergaaf! We geven ze dan ook een staande ovatie, wat een glimlach en goedkeurend knikje van een acrobaat oplevert, ze staan ook nu weer pal voor onze neus. Vreemd genoeg gaat niet iedereen staan, in het centrale vlak blijft iedereen zelfs zitten. In mijn ervaring gaat altijd iedereen staan zodra de eerste mensen opstaan, tenzij het heel belabberd was, maar hier is dat blijkbaar niet gebruikelijk. Of mensen zijn zo blasé geworden, ik weet het niet.
We halen de auto weer op bij valet parking en gaan terug naar het hotel. Het bed ligt heerlijk trouwens!

 

2 opmerkingen:

  1. Hallo Saskia en Cyriel, het lijkt ons ook wel gaaf om zo'n show van cirque de soleil te zien. Wie weet komt het er ooit is van. Jullie vermaken je opperbest dat is duidelijk als we het allemaal zo lezen. Heel veel plezier nog de laatste paar dagen. groetjes uit Zeist. Wim en Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo luitjes,
    Leuk jullie verslag te lezen over Amerika.
    Voor ons verschillende dingen herkenbaar.
    Voor jullie is het einde van de vakantie in zicht,maar het was toch weer leuk hé.
    Geniet nog een paar dagen en een goede vlucht terug.
    Groetjes van Dina & Jacob Akkerman.

    BeantwoordenVerwijderen