woensdag 11 mei 2016

Dag 8 Las Vegas

Na bijna het klokje rond geslapen te hebben worden we uitgerust wakker. Het bed ligt heerlijk en de regendouche is ook erg lekker, blij met de upgrade. We gaan naar de Starbucks in het hotel voor koffie en een bakje yoghurt. Als we door de casino lopen komen we de zoals altijd schaars geklede cocktailwaitress tegen die enthousiast roept "cocktails, anyone drinks" en dat om 8 uur 's ochtends. Na de koffie werpen we een blik op Freemont Street, maar daar is 's ochtends niets te beleven. 

Na een klein niet succesvol gokje halen we de auto op bij valetparking en rijden we richting Mount Charleston. Deze ligt een klein uurtje rijden buiten Vegas en is echt een plek om aan de hectiek van Vegas te ontsnappen. Her is hier een stuk koeler, we zien zelfs nog sneeuw liggen hoger in de bergen. We volgen de scenic route en halverwege stoppen we om op ons gemak een broodje te eten tussen de bomen. Even heerlijk ontspannen met vogeltjes om ons heen. We rijden tot het einde van de scenic route om daar bij een lodge wat te drinken en te genieten van het uitzicht. Je kunt in dit gebied ook mooi wandelen, maar daar zijn we nu niet op gekleed. Bewust ook, we gaan de komende dagen nog genoeg lopen, dus nu even rustig aan. Misschien komen we nog wel een keer terug later deze vakantie.

 

Op ons gemak rijden we terug en besluiten we langs het winkelgebied Town Square te gaan. Dit is net een klein dorpje, maar dan alleen met winkels en eetgelegenheden. We vinden een leuke plek om te lunchen. Hier hebben ze zowaar "normaal" voedsel en voor ons gewone porties. Het vliegveld zit aan de overkant, je zit hier recht onder de aanvliegroute wat gave spektakels oplevert. Ik koop alleen wat douchespulletjes bij Bath & Bodyworks om het luchtje dat ik tijdens de vorige trip ontdekt heb weer aan te vullen.

Terug bij het hotel gaan we naar het zwembad. Er zitten hier veel feestvierders die aardig luidruchtig zijn, maar we vinden een plekje ver van die groepen. Het zwembad is klein, maar uniek door zijn aquarium in het midden met hele grote vissen en haaien. Er gaat hier ook een glijbaan recht doorheen. Daar moesten we natuurlijk vanaf, maar je gaat er snoeihard doorheen, dus je ziet niets. We hebben een tijdje zitten staren naar de vissen, maar eigenlijk vind ik het zielig. Ze zwemmen continue een rondje, behalve de haaien, en er zitten geen rotspartijen of waterplanten in. En de tank is ook erg klein vind ik voor zo'n grote groep vissen. Dus ja, het is een leuk gezicht, maar eigenlijk vind ik het niet ok. 

  

Na de onvermijdelijke (te dure) cocktail gaan we lekker douchen en wat eten. We buiken wat uit achter een gokkast en gaan daarna Freemont Street op. Precies voor ons hotel speelt een leuke band en om ons heen is het een drukte met mensen en lichtjes. Zie hier voor een sfeerimpressie. Tijdens een pauze van de band start de Freemont Street Experience. Over de hele straat is een boog met ontelbare ledlampjes geplaatst waar om het uur een show afgespeeld wordt (steeds verschillende). We hebben dit in 2012 ook al een keer gezien en het blijft indrukwekkend. Zie hier een kort filmpje van de show. 
 

Op straat zie je trouwens allerlei figuren: verklede feestvierders, samenklonterende Aziaten, bedelaars, straat"artiesten" en licht verwarde mensen. Dat is iets wat LA en Vegas gemeen hebben (denk met elke grote stad), een hoop mensen lullen tegen zichzelf of tegen een onzichtbaar persoon. Nog even over die straat"artiesten", zie onderstaande foto's waarom ik het woord artiesten tussen aanhalingstekentjes gezet heb. Met cupido heb ik gesjanst, maar de laatste had mijn volledige aandacht, met name als hij zijn zakie rechtlegde...... 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten