donderdag 12 mei 2016

Dag 9 Las Vegas - Springdale

We staan vroeg op, we willen op tijd het hotel verlaten om naar Zion te rijden. Dit is op zich maar 2,5 uur rijden, maar we willen nog wat boodschapjes doen en een state park onderweg bezoeken. Voor boodschappen komen we bij een volledig Mexicaanse supermarkt. Hier geen Oreo's te vinden, maar wel erg lekkere verse broodjes en gebak.

We komen eerst terecht in een file door wegwerkzaamheden. Bij St. George gaan we de snelweg af richting het plaatsje Ivens waar ook Snow Canyon State Park ligt. Dit is een typisch Amerikaans nieuwbouw gebied met allemaal gated communities, oftewel hofjes met huizen die met een hek afgesloten zijn. We betalen de $6 entree waarmee we een week toegang hebben tot het park. Dit park heeft mooie rotsformaties o.a. gevormd door gestold lava. Dit levert hele mooie plaatsjes van rode rotsen door het ijzer erin, witte rotsen en het zwarte lavagesteente. 


   

We lopen 2 wandelingen die in elkaar overgaan, de Butterfly trail en de Lava Flow trail waarna we via de weg teruglopen naar de auto. Hier zijn we zo'n 2 uur zoet mee inclusief de nodige foto stops. Omdat we later in het park zijn dan gepland staat de zon al aardig hoog. De auto geeft 28 graden aan en in de vallei zal de temperatuur een stuk hoger liggen. Hierdoor zijn de anders redelijk makkelijke wandelingen een stuk zwaarder. Je gaat eerst de vallei in en daarna moet je weer een stuk omhoog via zanderige paden vol rotsen. Ook de afdaling is geen makkelijk vlak pad. Helaas maak ik een flinke mistap wat me een pijnlijke voet oplevert, terwijl ik stom genoeg wandelstokken gekocht heb voor deze vakantie en deze nu niet bij me heb. Lesje geleerd. Na deze wandeling rijden we een stukje verder naar het Whiterocks Amphitheater. Een korte wandeling met aan het eind een klim wat een mooi uitzicht oplevert. Maar voordat we deze wandeling gaan doen eten we eerst wat op de parkeerplaats. Een koelbox kopen was een goed idee en die lekkere Mexicaanse broodjes waren een nog beter idee. Deze keer wel mijn wandelstokken gebruikt, scheelt wel zeg. Je gebruikt meer je bovenlichaam om je gewicht te verplaatsen en je loopt een stuk stabieler, wat erg prettig is met al die rotsblokken. 

 
Uitzicht Whiterocks Amphitheater

Hierna is het nog een uurtje rijden naar Springdale, een klein plaatsje dat direct tegen de ingang van Zion National Park aanligt. We checken in bij Driftwood Lodge en krijgen een erg mooie en ruime kamer met uitzicht op de rode rotsen van Zion en een paardenwei. Het is een kamer met 2 queens beds, dus er is ruimte genoeg mochten we elkaar zat worden. We zijn toe aan een duik in het zwembad. Er zit ook een hottub bij wat heerlijk is om de spiertjes even te laten ontspannen. Daarna douchen en gaan we Springdale in. Het is weinig veranderd sinds we hier in 2012 waren. Het bestaat uit zo'n beetje één lange weg met motels, hotels, restaurants en winkels. We eten wat bij de Mexicaan, dezelfde waar we in 2012 gegeten hebben volgens mij en één van de weinige tentjes waar je buiten kunt zitten. De reden dus waarom we er weer voor gekozen hebben. De locals duiken direct de airco in, maar wij die uit een koud kikkerlandje komen willen genieten van de warme avond. Hierna nog een ijsje gehaald, wat gerommeld en daarna naar bed. Morgen wordt een vermoeiende dag.

   


2 opmerkingen:

  1. Wat een grote kamer! Eindelijk de natuur in na al het stadse geweld, mooi weer die rode rotsen, veel plezier!😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Het is net een balzaal. Vandaag de stadse gekte weer in, maar zullen denk ik elke dag Vegas verlaten voor rust en rotsen.

    BeantwoordenVerwijderen