woensdag 18 mei 2016

Dag 15 Las Vegas - Valley of Fire

We staan bijtijds op, we willen voor de ergste warmte in Valley of Fire zijn, een statepark op een uurtje rijden van Vegas. We willen de Fire Wave lopen, weliswaar een korte wandeling, maar volledig in de zon. Deze trail eindigt met een mooi golvende rotsen spektakel. Niet zo spectaculair als zijn grotere broer The Wave in Arizona waar je moet loten voor een vergunning, maar zeker de moeite waard. Valley of Fire ligt iets meer dan een uur rijden van Vegas en het laatste stuk rij je al door een mooi gebied. We parkeren bij parkeerplaats 3 waar de trail tegenover start. Je voelt de zon goed branden, terwijl het "maar" 28 graden is. Na 20 minuten komen we bij de Fire Wave. Omdat de zon al wat hoog staat zie je de kleuren niet op zijn best, maar ook dit is al indrukwekkend. Het is er gelukkig niet druk als we aankomen, dus we kunnen op ons gemak foto's maken en gewoon genieten. We eten en drinken even wat en keren weer terug. 

  
Deze wandeling had ik gevonden via het Amerika Forum en daar hadden ze het ook over de Pastel Canyon. Deze ligt vlakbij de Fire Wave, hij start bij "wash 5". Een wash is een soort natuurlijke greppel waar het water zijn weg vind als het regent. De grond is hier zo droog dat het er niet intrekt, maar direct de weg van de minste weerstand kiest en je snel flash floods kunt krijgen. Die gaan dan via die washes. Nu is het gelukkig droog. Een meisje die er net uitkomt waarschuwt dat er veel bijen zijn. Cyriel heeft een hekel aan deze beesten, dus ik besluit alleen de canyon in te lopen. Je ziet bijna direct de mooie pastelkleurige rotsen. De canyon wordt smaller, dus ik moet wat klimmen en klauteren. Ik zie wat kleine poeltjes met water, nog een restant van eerder slecht weer. Iets verderop zie ik de oorzaak van al die bijen, een grotere poel water waar inderdaad allemaal bijen boven zitten. Je kunt niet om de poel heen en ik besluit terug te gaan. Zo dol ben ik ook weer niet op die beesten. Op de terugweg kom ik Cyriel tegen die toch een kijkje kwam nemen. Nadat ik hem verzekerd heb dat de bijen alleen boven dat poeltje zitten, lopen we samen de canyon weer in. Het is hier supermooi, een wereld op zichzelf. 

 

Op de weg terug naar het hotel eten we wat bij een Subway, waar ze hoogstens verbaasd zijn dat we een broodje delen én een drankje delen én niet alles erop willen wat mogelijk is. Ze kijken ons aan alsof we aliens zijn. Terug bij het hotel kleden we ons direct om en de rest van de middag liggen we lekker in de schaduw bij het zwembad. 's Avonds gaan we naar Bellagio hotel voor het buffet. Via het spel MyVegas hebben we twee gratis diner buffetpassen kunnen krijgen. We zijn geen grote buffetfans, maar deze  schijnt de top onder de buffetten te zijn. Normaal betaal je $38 per persoon, maar nu is het voor ons gratis én mogen we de korte VIP rij in. De normale rij is enorm, dus wij blij. We zijn snel aan de beurt en het is inderdaad het beste dinerbuffet dat we ooit hebben gegeten. Voor de sfeer moet je het niet doen, maar de keuze en kwaliteit is goed. 
 

We zijn lopend naar Bellagio gegaan en besluiten op de terugweg de fonteinen show mee te pakken. Het blijft indrukwekkend. Overal zie je trouwens mensen uit enorme plastic flessen drinken, het wordt hoog tijd dat wij dit ook eens doen. Het wordt een margarita met shotjes tequila. Jammie, niet slecht! We wagen nog een gokje en gaan op tijd naar bed, morgen alweer de laatste dag.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten