maandag 9 mei 2016

Dag 6 Anaheim - Disney

We hebben allebei geslapen als baby's en worden lekker wakker. Dag 2 in Disney kan beginnen! Iets voor 9 uur staan we in Disneyland op het plein in een kleine menigte achter touwen klaar om toegelaten te worden. Precies om 9 uur worden we doorgelaten en mensen beginnen meteen te snel wandelen op weg naar de eerste attracties (want rennen mag niet wordt er gezegd en Amerikanen luisteren altijd braaf in tegenstelling tot eigenwijze Nederlanders). Iedereen wandelt snel precies naar de attracties waar we gisteravond al in geweest zijn, dus op ons gemakje lopen we door naar Splash Mountain. Deze stond hoog op ons to-do lijstje. We kunnen zo doorlopen en krijgen zelfs een bootje voor onszelf. We hebben enorm veel lol gehad in deze attractie die eindigt met een big bang. Onderstaande foto spreekt voor zich denk ik.......

 

Het is een stuk rustiger in het park dan gisteren en we gaan dan ook in veel attracties. Bij de bobslee de Matterhorn hadden we geluk dat we erin konden. Gisteren was hij dicht en later deze dag ging hij stuk. Ik krijg steeds meer plezier in achtbanen, dus Thunder Mountain en Hyperspace Mountain mogen ook niet ontbreken. Deze laatste was in het donker met erg heftige bewegingen, vond hem de minst leuke tot nu toe. Cyriel is helemaal happy dat hij niet steeds alleen hoeft te gaan, hij vind het ook niet leuk om me te laten wachten, dus hij is helemaal blij dat ik steeds overal in ga. De attractie It's a small world mag natuurlijk ook niet ontbreken. Alleen krijg je dat *piep* nummer vervolgens niet meer uit je hoofd. Wedden dat je hem nu ook in je hoofd hebt? 

Bij Disney hoort natuurlijk een thema outfit, waarin zeker Cyriel goed geslaagd is. Niet van echt te onderscheiden.

 

We willen bijtijds eten omdat we nog een keer naar Californian Adventure Park willen gaan voor de parade en het vuurwerk. We besluiten eerst naar het hotel te gaan om onszelf wat op te frissen en bij Denny's wat te eten. Het eten op het park is niet heel lekker en erg duur. En we willen heel graag een keer wat anders dan vette burgers en friet. Geloof het of niet, maar Denny's heeft zowaar salades. We doen meteen een paar boodschapjes voor morgen. Terug in het park gaan we naar Soarin, een attractie die we gisteren overgeslagen hadden. Hierbij vlieg je als een vogel over bekende stukken van California. We wilden ook graag samen de achtbaan in die Cyriel gisteren alleen heeft gedaan, maar die ging net stuk toen we naar het park liepen. Je hoorde hoe ze bezig waren de achtbaan leeg te maken. Als klapstuk gaan we nog een keer de Tower of Terror in. En ja, we hebben weer de longen uit ons lijf gegild.

Daarna was het tijd om weer naar Disneyland te gaan. De parade was leuk om te zien, maar het vuurwerk was ronduit fantastisch. Gisteren was ik al onder de indruk door wat ik vanuit de kamer zag. Maar er bleek een volledige licht- en muziekshow bij te zitten. Disney weet wel hoe ze met een knaller moeten eindigen. 
 

Na het vuurwerk wordt de enorme menigte het park uitgeleid en dat gaat heel soepel en gestructureerd. Mensen geven elkaar de ruimte en dringen niet voor. Dat zie ik in Nederland nog niet zo gebeuren. Onze voeten doen intussen flink zeer, vandaag hebben we 21 km gelopen. Sinds gisteren dus totaal 41 km gelopen en heel veel gestaan. Gelukkig hebben we morgen een rijdag, we vertrekken richting Las Vegas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten